Groep

Groep

zondag 26 augustus 2012

1ste rit in de Vercors

Rit doorheen de Gorges de la Bourne.
Het weder is omgeslagen. De zwoele warmte heeft plaats gemaakt voor een frisse ochtend.  Stipt om 09.30 zijn we dan met de voltallige groep vertrokken in de richting van de Gorges de la Bourne.
Verzameling om 09.30 voor de start van de 1ste rit.
Gorges de la Bourne.
De Gorges de la Bourne is een kloof gevormd door de rivier de Bourne. Tussen het hoogste punt, nabij Villard-de-Lans en Pont-en-Royans, is het hoogteverschil ongeveer 800 meter over een afstand van 22 km.  De baan is er zeer smal, op sommige plaatsen net breed genoeg voor één wagen. De weg is letterlijk uitgehouwen uit de rotsen. De Ronde van Frankrijk kan hier nooit langs komen. De doorgangen onder de rotsen kunnen onmogelijk door de wagens met fietsen bovenop gevolgd worden, en nog minder de wagens van de reclamekaravaan. Het was dus een redelijk lastige aanhef om het hoogteverschil van 800 meter over 22 km te overbruggen.  De route loopt steeds op en een stevig tempo diende onderhouden te worden.
Stoppen voor de grote bevoorrading.
Herbouilly
De zon begon geleidelijk de wolken te verdrijven en het werd een ideale temperatuur om te fietsen. Bij de start 16°, en tijdens de rit klom het kwik tot een ideale 23°C.
De eerste grote bevoorrading.
Na ongeveer 2,5 hr fietsen  een grote bevoorrading.

Via Valchevriere ging de tocht naar het hoogste punt van de dag: Herbouilly op 1.370 m hoogte.
Profiel van de Herbouilly.
Col de Carri.
Via la Chapelle-en-Vercors verder naar de Col de Carri. De top ligt op 1.215m.  Ronduit spectaculair is het uitzicht op de Combe Laval, iets voorbij de Col de la Machine. Enige uitzichten op reusachtige kloven.
Ook met een ligfiets wordt er gereden.
Technische data van deze 1ste rit:
  • Afstand:            92,5 km
  • Hoogtemeters:  1.870 m.
  • Temperatuur    16 tot 23°.
  • Bewolkt in de voormiddag
  • Stralend blauwe lucht in de namiddag.
Route van zondag door de 'Gorges de Bourne' 
Profiel van deze 1ste rit. 
Receptie met briefing van de volgende dag.
Zoals de traditie het wil: debriefing van de voorbije dag en briefing voor morgen onder de bomen langs de rivier van 18.50 - 19.25 hr.
Pont-en-Royans, decor van dorpje en locatie van het avondaperitief.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten