Groep

Groep

vrijdag 31 augustus 2012

Vroege herfst(winter)prik?

Einde augustus = einde van de zomervakantie?
Het lijkt zo te zijn dat we met het einde van de grote vakantiemaand augustus ook naar het einde van deze zomer afstevenen.  Zoals dat steeds het geval is als we ergens toekomen. De plaatselijke lui verklaren dat er de laatste 4 weken er geen druppel regen gevallen is. Totdat wij er aankomen!

Scenario's.
De begeleiders hadden 5 scenario's voorzien, afhankelijk van het weder. De voorspellingen gingen van zon in de voormiddag naar regen en koude in het gebergte.  Om de regen voor te kunnen blijven zouden we van start gaan om 09.00hr.

Volgende scenario's waren er uitgewerkt:
  1. Normale rit
  2. Rit met een vluchtweg als alternatief op regen
  3. Voormiddagrit + eten + namiddagrit
  4. Rit naar de 'Gorges de Nan'
  5. Rit naar de 'Mont Noir'
Laatste rit in de Vercors in 2012.
Vol verwachting naar een topdag in de bergen vertrokken we dan om 09.00hr voor scenario 1.
Eddy toont hoe men op een fiets moet opstijgen.
10 km verder en 20 minuten later: heroïsche omstandigheden.
Het weder hield geen rekening met de uitgewerkte scenario's.  Vooraleer we een van de scenario's konden selecteren brak er een helse stortbui los. 
Hier kunnen we nog lachen.
Hier wordt er al iets minder gelachen.
Na een korte stop om de regenvestjes aan te trekken ging de tocht, tegen alle redelijkheid in, verder. We zijn gekomen om te fietsen, en fietsen zullen we! De regen bleef neerstromen en de ene na de andere keerde terug. De temperatuur daalde tot 8°, en met de regen en de vochtigheid was het onmenselijk geworden.  We zijn tenslotte nog personen met een redelijk gezond verstand, alhoewel er bij deze omstandigheden sterk aan getwijfeld kan worden.

Sneeuw tussen 1800 en 2000 meter.
Na 15 km werd er besloten om een einde te maken aan deze marteling en terug te keren naar onze standplaats.  In Vilard-de-Lans was het 11° en er is sneeuw gevallen tussen de 1.800 en 2.000 meter hoogte. We wensen de deelnemers aan 'Climbing for Live' veel succes morgen. Op zaterdag is de beklimming van de Galibier gepland met 3.500 inschrijvingen.
Rit door de Gorges de la Bourne in heroïsche omstandigheden.
Hoogteprofiel van kort ritje van 21 km in de pletsende regen.

Informatie over 'Climbing for live'  ( Climbing for Live: Galibier )   
TOERTOCHT 31/8 - ANNULATIE TOCHT 99KM  
Gezien de barslechte weersvoorspellingen hebben de veiligheidsdiensten beslist om de CFLife Toertocht van 99km over de Col du Glandon en Col de la Croix de Fer te annuleren.
De voorspelde sneeuwval, nat wegdek, hevige wind en koude temperaturen brengen teveel risico met zich mee.
Overleg met de lokale overheid leert ons dat we morgen/zaterdag zullen kunnen starten. De voorspellingen luiden "Koud, droog, af en toe een zonnestraaltje en minimale lokale neerslag".
Wel heroïsche omstandigheden, want er zal sneeuw te zien zijn vanaf +/- 1.800m. We gaan dus starten, de weg zal vrijgemaakt worden. OPROEP om (ondanks de koude) niet te laat te starten. Ideaal is tussen 7u30 en 9u00. In de namiddag kan het immers steviger beginnen te waaien.
De lokale overheid heeft verboden om de beklimming Lautaret - Galibier (Zuidkant) te organiseren.

Als je maar gezond bent.
Al wat je hiervoor kunt lezen is nog zo erg niet. Na een warme douche is al het leed weeral vergeten. Het belangrijkste blijft je gezondheid. Zolang je nog regen en koude kunt trotseren en na een lekkere douche en een drankje kunt terugblikken is het nog zo erg niet. Optimisme!

Het weder is niet te koop.
Zo aangenaam en zeer warm het was in het begin van de week, zo bar slecht is het  nu. We hebben toch 4 dagen onder de uitstekende begeleiding van Govaka: John, Eddy, Julien en Norbert deze mooie streek kunnen verkennen!

Afsluiting
Goede tradities moeten in ere gehouden worden. Zo was er de laatste avond nog een afsluitende receptie, met een terugblik op de voorbije dagen. Eveneens nog een vooruitblik voor de komende maanden.
Marc, (de Gentenaar), ontpopte zich tot een geweldige redenaar en stelde de verschillende medewerkers nog eens dik in de bloemen: John, Julien, Eddy, Norbert en Hilda voor hun inzet de voorbije dagen.
John in zijn gekende stijl. V.l.n.r. Hilda, John, Julien, Eddy en Dina
Marc bij zijn afsluitende speech.
Marc in zijn sappigste Gentse stijl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten